sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Ylivieska KV

Mukavia uutisia Marjalta : Sturm alias Urkki Mannenpoika oli tänään ruotsalaisen tuomarin Ann-Christin Johanssonin kehässä mustien VSP CACIBin kera. Onnittelut!

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Some pictures of Oulu shows

Wette above, foto by Maija Haukka, Bitte below

Sohvi and Pia up, Liia and Mirka below
Some more pictures of last weeks dog show. Thank you all frends for your nice fotos!
Posted by Picasa

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Oulu Int 11.7.2010



Wette won again!
Amazing results also on sunday: Little Giants Extremo BOB, CAC, CACIB. Sister Bitte 2nd best bitch with CAC, resCACIB.Manne's son, FICh Sturm, brand new Swedish Ch was 3rd. Judge: Marjo Järventölä. Fotos: Ville, thanks a lot!
Lauantain tuloksia ei ehtinyt enempää pohtia, kun talossa riitti säpinää ja biletystä -kiitos useampien vieraiden (sis.toivekamut Mirkan ja Liian!) + yhden kadonneen Mossen (ei ollutkaan hukassa vaan mökötti sängyn alla ku Luna -rouva tullutkaan viettämään 1 v hääpäivää). Pyhäaamuna suuntana oli jälleen Äimärautio ja tiukaksi tuomariksi tiedetyn Marjo Järventölän kehä. Korkealaatuisista uroksista Wette miellytti tätäkin tuomaria eniten ja voitti pelkistetyn jätkämäisellä,oikealla snautseriolemuksellaan tyylikääksi kehutun VSP:n. Arvostelun highlightsit olivat samat kuin lauantaina: pää, ensiluokkainen karva ja askel:) Systeri Bee suoriutui huipusti ollen PN2 saaden sertin ja varaCACIBin, Mannen Urkki -poika Sturm, tuore Ruotsin valio, oli PU3. Pikku-Liian arvostelu oli jälleen upea mutta EH:n kera, samoin Urkin siskon Nemin. Kovasti kiitoksia kaikille ihanille ystäville ja kannustajille molempina päivinä! Sunnuntain erinomaiset kuvat otti Tiian toinen kulta,Ville.Kiitos!
Posted by Picasa

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Oulu Int 10.7.2010

Wette's excellent head:)
Correct size
Great movements:)
Posted by Picasa
International dog show in Oulu: Best of Breed black miniature Schnauzer: Little Giants Extremo! Sister Little Giants Enjoy was 3rd best bitch. Jugde: Juha Putkonen. Fotos: Sanni Karsikas, thanks!
Perjantai-illan trimmissä Annukalla Wette jäi tyttöjen Bitten ja Liian varjoon eikä sen suprakarkeassa turkissa ja polvileikkauksen jälkeen naftisti kasvaneissa koristeissa ollut paljoa stailaamista. Tavoitteena ollut EH jäi saamatta; sen sijaan 1½-vuotias voitti toisessa näyttelyssään ensin urokset ja sitten rodun! Systeri Bee oli jälleen KV:n normipaikalla eli PN3, Mossen puolisisko Sohvi, Black Drop Jewel Gold nelonen. Mossen supertytär Liia sai ekassa virallisessaan erinomaisen arvostelun punaisen nauhan kera.Wetten valtteina tuomari Juha Putkosen arvostelussa korostuivat upea pää, erinomainen karvanlaatu sekä liikkeet. Hämmästyttävästä turnauskestävyydestä liikkeineen  ja upean luonteen jalostumisesta aina vaan jalompaan ahkerien treenien myötä suurimmat kiitokset kuuluvat  Tiialle perheineen! Painavin kritiikki saatiin kuitenkin sattumoisin kehän laidalta, jossa 40 vuoden snautserikasvattajan kokemuksella Mihan -kennelin Saimi ja Ahti Nieminen antoivat kehut näille mustille pienoismalleille, erityisesti Bittelle:) SUURkiitos!!

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

OKK:n iltakisat

Vielä ennätyksellinen viides päivitys tälle päivälle: Viikonloppuna  hyvään vauhtiin päässyt Manne juoksi mallikkaaasti myös OKK::n iltakisan, jossa tuomaroi Minna Väyrynen. Kisapaikalla huomattin että paperit jäi kotiin, sitten hukassa oli ilmaiskisasekki ja tuloksena väärään suuntaan osuneen hypyn ansiosta hylsy, mutta meno Haukkukeitaalla oli hauskaa hubaa ja uudet treenisuunnitelmat on viritetty!
Posted by Picasa

Keidas Ruutanassa 4 .7.2010

Ylpeä isä Wette relaa Lastulan puutarhassa:)
Kakarat 3 vkoa

Ihan oikeesti pääasiallinen syy Ylöjärven keikkaan näkyy yllä: tavoitteena oli päästä samalla reissulla katsomaan Wetten jälkikasvua. Pennut olivat 3 viikon iässä harvinaisen kypsiä seurusteluun ja Moona mitä upein äiti! Kiitos Tiina ja Juha  kestityksestä ja kaikesta sydämestä onnea näiden pentujen elämään!
Posted by Picasa

Agirotu Ylöjärvi 4.7.2010

Virallinen joukkue: Black Drops a'la Black Docs yllä (vas) Tiia +Manne, Anna+Miina, Arja+Oili , Sari+Rolle
Mannen <3  kontakti . Kisa taisi olla E...
Black Docs:)
Ja viimein pääasiaan: ajatus Black Drop Agirotu -tiimistä tuli pari vuotta sitten Tampereelta Mätön Sarilta. Tämä edustusjoukkue syntyi viimeisenä ilmopäivänä, kun Arja väläytti oman tuoreen muotovalionsa Oilin treenaavan ongelmitta myös mediesteillä! Sunnuntai-aamun viestin aloitti Ainon ( BD Bellona) lapsista kokenein ja menestynein kolmosluokkalainen Black Drop GB Galateia eli Miina upealla nollaradalla, vaikkei Anna ollut motivaation puutteessa kisannut 11/09 jälkeen lainkaan ( "no ku niitä nollia on jo niin monta" selitteli vaatimaton ja taitava nuorten luokan ohjaaja)! Kakkosena viestiä vei medi 1lk:n superkiituri täysveli Rolle ( GB Genesis) . Ykkösluokkalainen mini Oili ja Arja suoriutuivat todella mahtavasti isompien radalla ja ankkuripari Manne-Tiia tekivät viikonlopun parhaan tuloksensa yhdellä ratavirheellä. Kilpailun ainoan medikäppänäjoukkueen sijoitus oli 22/54 josta sekä joukkue että huoltojoukot iloitsevat suuresti! Mahtikiitokset tässä vaiheessa joukkueen (toistaiseksi tuntemattomalle) sponsorille, joka huolehti kisamaksuista!! Viimeinen ja hikisin pokaalitaisto oli kuitenkin vielä edessä eli tälläytyminen Black Docs -asuihin. Vaikea sanoa kumpi oli hauskempaa, esivalmistelut eli pukeutuminen ja make up vai itse kulkue? Kuvat ovat makeita ja ansaittua huomiota riitti:) Jos tunnelmat paikanpäällä ja jälkikäteen pitävät paikaansa, tämä sakki on ensi vuonna jälleen mukana mittelöissä. Eri juttu sitten monellako joukkueella:)

Tämän päivän blogitrilogiassa pintariipaisu viime viikonlopun tapahtumista Teivon raviradalta, Ylöjärveltä .Oli  mahtavaa päästä agilityn Mekkaan, Agirotuun ja varsinkin aloittaa omat kisat näin huikeilta areenoilta!
Kiitokset myös Opalle ja JenniL:lle avusta ja ihanasta seurasta, samoin JenniB:lle yllätystreffeistä Mossen 5 kk pentujen kanssa! Mitä suurimmat kiitokset Tiian äidille Teijalle- superhauskasta seurasta, koirien ja meidän kisaajien asiantuntevasta huollosta, psyykkauksesta(ja kritiikistä!), muonituksesta  ja kuvauksesta!
Posted by Picasa

Agirotu Ylöjärvellä 3.7.2010

Pikku picnic kisojen välissä Tiia(vas),Arja,Sari,blogisti,Teija.Valitettavasti taustalla loistava pokaali serteineen ei kuulu meille ;)

Mieluista iltaohjelmaa mustalaistriolle: sorsajahti Härmälässä
Kaikkiaan Manne oli ilmoitettu ja myös osallistui Agirodussa viiteen agilitystarttiin + joukkueviestiin, Bitte neljään lähtöön. Näistä perjantain ja lauantain kisat olivat virallisia ja sunnuntain FAO -open sekä viesti epävirallisia. Mannen vauhti ja Tiian ohjaustekniikka kehittyivät entisestään viikonvaihteessa huimasti (mistä videolla todisteet) ja kisakestävyys molemmilla oli huippuluokkaa +29 asteen helteessä samoin sakemannikaksosilla sekä sukulaisilla Miinalla, Oililla ja Rollella! Lauantaina kisakentälle kiirehdittiin jo 06.30 Bitten toiseen starttin, jossa emäntä pyöri hyrrää väärässä kohdassa yhden suunnitellun valssin jäädessä väliin ja siitä hylly. Kolmanteen lähtöön olikin opeteltava rata rautalankamallin mukaisesti ja se juostiin sitten jälleen hyvillä mielin onnistuneesti - yhtä chillailua ( =kielto) lukunottamatta ja sijoitus edelleenkin meidän kokemuksella loistava 18/66. Kuten jo miniykkösten osallistujamääristä voi päätellä, kisaajia oli reilusti: Mannen kilpakumppanina lauantain C-kisassa 102 medikolmosta. Tiia tavoitteli vain virheettämiä ratoja eikä tehnyt kompromisseja vaikkei tuomari olisi mokia hoksannutkaan ja tuloksina virallisista starteista hyllysarja.
Eipä lauantaina muuta ohjelmaa kaivannut kun musa soi, aurinkoa, hyvää ruokaa ja mahtavaa seuraa oli tarjolla huippuagilityn lisäksi. Wette ja Manne kävivät koirahierojien käsitelyssä: Mannesta ei taaskaan löytynyt jumin jumia tai pienintäkään muuta vikaa :D Open SM:t kisattiin telttamme oivan sijoituksen myötä ihan nenän edessä ja oli huikeeta nähtävää paitsi supermaksien osalta, myös minien hopealle pinkoneen kääsna Tumpin ja Riku Inbergin:) Härmälän mökkiin ja makkaran paistoon päästiin vasta klo 20 jälkeen ja kivaa riitti sielläkin!
Posted by Picasa

Agirotu Ylöjärvellä 2.7.2010

Bitte elpaa jäävesipulloin viilennetyssä boksissa, alla Manne ja Tiia perjantain A-kisassa.
10 kk aiemmin aloitettujen pentu-junnutreenien sekä kahden möllikisan kokemuksella lähdettiin 18 kk+1 pvän ikäisen Bitten kanssa mega-areenalle eli Ylöjärven Agirotuun. Pujottelu oli nippanappa hätäisesti kasattu vain 2 vkoa aiemmin, epävarmustekijöitä sekä ohjaajan että vahvaluonteisen alkuasukaskakaran puolelta miljoona vaan päätettiin kuitenkin aloittaa kisaaminen juuri täältä :) Kumma kyllä, kokematonta, lisenssinsä korkkavaa emäntää ei jännittänyt yhtään vaan päinvastoin tuntui hyvältä lähteä testaamaan, mitä osataan ja mitä pitää vielä treenata. Kuvia meistä yhdessä radalla ei ole vaan videot ja eka virallinen startti onkin mieluista katseltavaa: yksi chilaillu (pysähdys putken ja hypyn puolivälin telttamme kulmille kuono kohti taivasta) ilmeisimmin makkaran hajun myötä tuomaroitiin kielloksi, mutta muuten agirata rullasi loistavasti, mm. likka imi kepeille itsenäisesti ja hyvällä rytmillä handlerin ihastellessa ja ihmetellessä puoli metriä perässä tyyliin 'mihinmänämäkädetaitankueitarttekaannäyttää ke-ke-ke...' Sijoitus oli ohjaajan näkökulmasta voiton veroinen 16/44:D Apuna ja henkisenä tukena videokameran kera radan reunalla tsemppasivat konkarit Mäenpään Tiia ja Teija sekä radalla tutustumassa samoihin minien  lähtöihin ilmoittautunut Sinkkilän Arja kilpakumpanin Oilin ( BD Jewel Onyx) kanssa: tuhannet kiitokset teille!
Posted by Picasa

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Agirotu 2.-4.7.2020

Näytekuva mahtavasta viikonlopusta:) muutama lisää tarinan kera Black Dropin blogissa.Tänne tulee  jatkoa kun lomailulta ehtii!
Posted by Picasa

torstai 1. heinäkuuta 2010

Kakarat 1½ vee

Saksalaiset kaksoset täyttävät tänään virallisen agilitykisaiän eli 18 kk.Teemaan sopien merkkipäivää juhlistettiin OKK:n mölliradalla vaikka, Bee ilmaisi joka karvallaan juhlivansa mieluummin perhepiirissä:..Käsijarru päällä neiti juoksi kuitenkin pyydetyn radan virheittä , sijoitus neljäs:) Viikonloppu sujuukin  sitten isommilla areenoilla!