maanantai 27. helmikuuta 2012

TT in puppy school

Despite the change of name and only three weeks co-existence with me, he was great in puppy school, which  started tonight:) Waiting for next monday!
TT aloitti pentukoulun paljon mun musteja aiemmin aikataulusyistä; mukaan mentiin , kun kerran meidät hyväksyttiin Active Dogin kurssille. Vain kolmen viikon yhteiselo ja nimen muutos ei paljoa haitannut: eka treenikerta sisälsi motivoivaa leikkiä leluilla ja namuilla, katsekontaktia usealla eri vaikeusasteella, namuilla ohjaamista, liikkumista remmissä vetämättä sekä putken. Katsekontakteja oli ehditty harjoitella puoli viikkoa, muuta ei yhtään, vaan kaikesta TT suoriutui kiitettävästi. Erityisen ylpeä olen hallitusta remmilenkeilystä sisähallissa, jossa singahteli mukana samanikäiset akita, collie, kelpie, bisoni ja kessu. Hauskinta tässä pentukurssissa on, että kaikki mun aikuisetkin saavat tehdä samat treenit niin pitkälle kuin namuja riittää eli kuuden viikon ajan meillä onkin ihanan aktivoivat maanantai-illat!
Posted by Picasa

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Black and white







Sun and sea - even though last one frozen- are absolutely fabulous. Models in Hailuoto, Marjaniemi are Manne and TT:)
Kuvat Mannesta ja innokkaasta oppipoika -TT:stä tuli otettua aurinkolasit silmillä ja nyt vasta kuvia selatessa tajuaa huikean valon määrän!  Sää Hailuodon Marjaniemessä yllätti taas: kun mantereella pakkanen oli viimaisen kipakka, saaren eteläranta oli tyyntä luksusta!
Posted by Picasa

lauantai 25. helmikuuta 2012

News

Foto: Manne after having great double zero results today in Active Dog's agility competion and triple zero was not far:) Thank you Tiia & family!
Kolmen viikon räkätaudin takia päivitykset edelleenkin valitettavasti tulevat sentin pätkissä ja myöhähässä. Sohvin ja Wetten pikkukakarat voivat upeasti; viikossa trio on edennut  köllöttelystä riehakkaaseen painiin ja karkailuun pentulaatikosta! Varsinkin poikapentu Winston on tämän emännän mieleen: pitkäpäinen, sysimusta ja karkeakarvainen gentleman hurjasteleviin siskoihinsa verrattuna! Isä -Wette on sairastellut valitettavasti takaristisiteen vammaa, mutta toipuminen sujuu erinomaisesti. Asiantuntevasta fysioterapiasta iso kiitos Kaisa Vakkurille! Mannen edelliset kisat OKK:lla 12.2. sujuivat mallikkaasti varsinkin kakkosrata josta, aginolla jäi sadasosasekunin päähän. Meno oli ihailtavan sujuvaa sekä Sami Topran että Jarmo Jämsän radoilla, vaikkei kisakirjaan tullutkaan kuittauksia. Sen sijaan eilisissä kotikisoissa Active Dogilla kävi paremmin kuin hyvin: Anne Viitasen ekoista agiradoista huikeat tuplanollat ajoilla -4.11 ja -5.13!! Sijoituksena viides molemmista starteista MM-taituri Nicola Giraudin näyttäessä ylivoimaista voitonmallia. Hyppäri sujui yhtä lupaavasti toiseksi viimeiselle esteelle, jossa ponnistus lähti hurjan kaukaa ja johti renkaan hajoamiseen melkoisen ryminän kera. Moisesta hätkähtämättä vimppa hyppy ja tulos 4.s ajalla -1.32.  Mannen ohjastajalle Tiialle jättionnitelut tuloksista ja kiitokset  unohtamatta perheen huoltojoukkoja!
Posted by Picasa

maanantai 20. helmikuuta 2012

More TT :)

He doesn't mind cold up to -30 C

Snap with Mosse, who really is not at all fond of puppies

Puppy HopLop: wild wrestling with a month older border collie Lucky: and who is the winner (down)?



Always ready to help especially with cooking and washing -up:)

"Albino" pentu (naapureiden ja muiden väristä ällistyneiden mukaan) on erinomaisesti  tarpeellisena fokusointiapuna mustien valokuvaamisessa, mutta osuu tietenkin usein linssiin  ihan yksinkin vallan viehkeänä:) Manne ja Mosse olivat mukana kakaran hakureissulla makutuomareina ja positiivinen suhde on säilynyt  myös Mannelassa: neljän kimppa on hämmästyttävän toimiva: kakaran kunnioitus isoja uroksia kohtaan on selviö ja energinen Bitte juuri sopivan haastava pelikaveri. Kuukauden vanhempi bc Lucky tavattin heti muuton jälkeen ja suhde on ihastuttava: kokoerosta huolimatta painipeuhu on todella tasaväkistä ja ihan hiljaista! Sisäsiisteys on kiitettävä ja yöt TT nukkuu kuin unelma, luontevasti vieressä ilman herätyksiä niin pitkälle aamuun kuin tarvista! Luoksetulo ja kontaktitreenit on aloitettu odottaen Active Dogin pentukurssia ja nelikon kimppalenkit sujuvat vaivatta: ainut aktiivisuuden mitätön negatiivinen puoli on isoa johtajaa  seuratessa turhan usein sijoittuminen nousevan takakintun alle;)
Posted by Picasa

torstai 16. helmikuuta 2012

The newcomer











May I introduce my second dog from kennel Jettyspoof's - not black this time: TT!
 http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI10701%2F12&R=183.4
Thank You Nea for this  charmer!
TT eli mellevästi nimetty Jettyspoof's Oh So Great  lähti Mäntsälästä alustavasti viikoksi koe-eläimeksi Mannelaan vaan testin tulos selvisi jo ekan yhteisen yön  jälkeen: kakara sopeutui mustaan laumaan salamannopeasti ja on paitsi kaunis, luonteeltaan erinomaisen mukava ja helppo pentu! Kannatti siis uhmata järisyttävää räkätautia ja kokea katastrofaalisen Lahdenväylän lumitsunamin jälkimainingit:)  Kiitos kasvattaja Nealle luottamuksesta ja "Taiston"erinomaisesta varhaiskasvatuksesta!
Posted by Picasa

maanantai 13. helmikuuta 2012

Puppies three weeks












After a while I'm happy to present Wette's three weeks old litter. Happenings are a bit late because of a bad flu which after annoying me for two weeks, still continues:/ later some news about blacks and the blond newcomer:)
Wetten ja Sohvin ihanat pikkumustit  harjoittelevat jo kävelyä:)
Posted by Picasa