sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Vuoden Koira 2009 -kisat




Ylläriylläri: epävirallisten tietojen mukaan Black Drop Luce, kotoisammin just-a-gigolo-Mosse on edelleenkin pitänyt paikkansa SKSK:n Vuoden koira -kisan kakkospallilla !
Kennel Black Drop upeasti vuoden 2009 kasvattajakisan kolmonen ( 3 tulosta/max5) eli Suomen paras mustien kääpiösnautsereiden kasvattajaryhmä ;D (ei se määrä vaan laatu!). Mosse osallistui kaikkiin ryhmäesiintymisiin, joista loistokkain oli ehdottomasti Laukaassa . Myös nykyinen kolmosluokan agiliitäjä Manne sai osansa kunniasta ollen ryhmässä mukana Lahti KV:ssa Walter Schickerin kehässä.

Pääkuvassa Pohjois-Suomen snautseri-pinseri harrastajat ry:n Mosselle 8.2. 2010 myöntämä hopeapokaali viime vuoden näyttelykoirakisasta. Mannelassa vuoden majannut voittomalja Pohjan pysti matkasi ansaitusti Lapland's kenneliin Ellille . Kolmena aiempana vuonna harrastuskoirakisan kärkeen sijoittuneen Mannen tulos diskattiin. Kiilan vpj:n koirien kolmoisvoitolle löi mahtavasti snautseri Hugo peräti 52 agilitystartilla, mutta pisteidenlaskijan(= vpj) tulkinnan mukaan pienen piirin koirankusetuslenkit oli korotettu lähes gaalatapahtuman statukseen ja tuplasti pisteytetty viralliseen agikisaan verrattuna eli Hugelle valitettavasti vain hopeaa ja uutukainen harrastuskoirakiertopalkinto meni vpj:n palkintokaappiin...Protestien myötä skandaalitulokset ovat pimennossa, kummasti yhteislenkitkin jäissä (oli tositarkoitus osallistua 4 koiran voimin 28.2.!) ja hallitus käsittelee kokouksen saldon uudelleen ensi kuussa. Alla mainio kuvaesimerkki yhdistyksen ns. Viikonlopputapahtumasta, "yhteislenkki" 20.12.2009:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbUKDfbPRk_b7sZPqQxbeiG897FduUEgHWb-tBcc2f_NNLcamrKuwLsJPCsOuYpKHCs7cQ1ICmVuEa2UEyXNPExv2bf9T-M4irEVq64IXGzGsHQdSqtao8X0HGz6KFInAUO-nAEzC8LBHy/s1600-h/DSCN4551_20091220_12_31.JPG
Kokouksen jälkeen mielessä kävi ero yhdistyksestä, mutta missä saa kympin vuosimaksulla näin paljon huvia ? Käyttökelpoista tulkinnavaraa nykyisissä säännöissä riittää ja pisteiden keruu Mannelassa on jo hyvässä vauhdissa : D

7 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Onnea Mosselle komeasta hopeasta!
Monessa kisassa asioita helpottaisi, jos julkaistaisi vain yhdet ja yhtäpitävät säännöt, jotka olisivat edelleenkin samat riippumatta siitä,luetko ne esim lehdestä vai kerhon kotisivuilta. Molemmat ovat kaiketi virallisia kanavia. Toisaalta nuo kikkailut ja porsaanreiät pitäisi karsia pois ja pistelaskut suorittaa puolueeton henkilö, jonka koirat tai kasvatit tai kaverin kasvatit jne eivät osallistu ko kisaan.

tuk kirjoitti...

Ei oo Arja vakavaa!
Ainakaan meille Mannelassa : D Kytätään kuitenkin ilmaantuuko paikallisosaston sivuille lenkkikutsua :oP

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Eiköhän kuitenkin tulisi puhua faktat faktoina!? se miten aikaisemmin sääntöjä on tulkittu, on oma lukunsa. Se miten kukin säännöt tulkitsee on oma lukunsa, ja kikkailuja/porsaanreikiä ei ole ollut, vaan selkeät säännöt pistelaskuihin, eri jos et itse ilmoita ansaitsemiasi pisteitä tai osaa lukea sääntöjä :/
ja oikeesti ketä kiinnostaa?
en ole katkera mutta kuitenkin...
itse ainakin toivon että yhteislenkkejä jatketaan, kivahan tuolla on poikien kanssa revitellä!

Arja kirjoitti...

Ettei nyt ihan menisi tappeluksi niin en ota kantaa oululaisten asioihin, harmittelen vaan käppänäkerhon juttuja (kahdet toisistaan poikkeavat säännöt, joita en tajunnut lukea kumpiakin, oma moka). Omien koirieni tai kasvattieni tulokset ovat ihan oikein, ei valittamista. Mukavia lenkkejä oululaisille!

tuk kirjoitti...

Kiitos Janille isällisistä joskin ymmärrettävästi puolueellisista kommenteista! Olisi lapsellista olettaa etta tulokset muuttuvat hallituksen kokoonpano ja sidonnaisuudet huomioiden. Uusimman harrastuskisan voittajan pisteistä vain vajaa puolet eli 30 on varmistettavissa SKL:n koiranetistä ja loput tempaistu jostain muusta( kuriositeetti: Mannen hylätty tulos myös 30p)Huomattavaa on myös agiliitäjien ja "osaavan" sääntöjen tulkinnan myötä tulosten huima potentoituminen : 2008 ykkösellä pisteitä 12.
Janille vielä isot onnittelut yhdistyksen mätsarin BIS 1 sijoituksesta, jossa tuomari taisi olla sun hallitus- ja lenkkikaveri..

Sari kirjoitti...

Ikävää, jos joku on tuntenut tulleensa kohdelluksi väärin tässä asiassa. Epäoikeudenmukaisuuteen ja epäkohtiin pitääkin puuttua, mikäli tuntee sellaista saaneensa osakseen. Eri asia on sitten millä tyylillä se tehdään. Parhaimpaan lopputulokseen pääsevät ja omat kasvonsa säilyttävät yleensä he, jotka pystyvät ilmaisemaan asiansa asioina, ilman henkilökohtaisuuksiin menemistä ja syyttelyä ja suuria tunnekuohuja.

Välitän onnittelusi mätsärimenestyksestä Janille ja kiitän minäkin tässä onnitteluista, saman perheen koirasta kun on kysymys. :-) Totta puhuakseni, siellä oli käsittääkseni aika vähän osallistujia kun mätsäri oli tarkoitettu vain koko tapahtumapäivään osallistujille? Kannatti siis osallistua pinserinkin kanssa trimmikurssille! :-D Vai onko epäoikeudemukaista saada trimmikurssistakin pisteitä, kun/jos pinserit eivät saa sinne osallistua!? :-O Eipä silti, toistaiseksi ainakaan ei olla pisteitä edes viitsitty vaivautua ilmoittamaan kisaan.

Aika kummallinen on ajatus mielestäni, etenkin paikallisyhdistyksen toiminnasta puhuttaessa, ettei toimihenkilöiden omat koirat, kasvatit tai kaverin kasvatit tai koirat saisi osaliistua kisoihin. Kyllä ne tuomarit ihan varmasti on jonkun tuttuja niissä isoimmissakin skaboissa. :-) Eikö yhdistyksen tärkein tehtävä pitäisi olla juuri snautseri-pinserirotujen omistajien yhteinen tekeminen ja tutustuminen toinen toisiimme? Itse näkisin myös, että olisi tärkeä saada ne kotikoiratkin mukaan yhteisiin tapahtumiin, nekin jotka eivät halua varsinaisesti kilpailla missään lajissa. Voin helposti kuvitella, että täysin ulkopuolisia henkilöitä tuskin saa esim. pisteitä laskemaan tai muuten toimimaan yhdistyksessä. Ketä ulkopuolista muka kiinnostaa meidän rotujen touhut?

Hyvää kevättä kuitenkin, sinulla on upean näköisiä koiria! Ja sitä paitsi, maailma EI ole täynnä salaliittoja! :-)