maanantai 5. maaliskuuta 2012

TT's dog school continues

Lesson two - succesfully done :) Details only in Finnish!

Toinen pentutreeni ja onneksi makkaraa oli reilusti mukana! Ohjelmassa ensin luoksetuloa ja ongelmitta -lahjattomat treenaa -meiningillä. Jennin alustaessa paikallaan oloa alkoi emännällä pikkuisen pukata paniikkia, kun koiran piti osata istua käskystä!! Liike, jota ei ole nelikuisen kanssa kokeiltu kertaakaan...Apua! No vaivihkaa supisupi makkaran avulla blondin persus kenttään ja pitkähkön teoriaesipuheen aikana liike hallussa:) ja siinähän se pysyikin emännän pakittaessa eli vaativan tokoliikkeen perustat kunnossa! Namikupista palkkaaminen/vapautus sanalla oli alkuun TT:lle ihan outoa vaan muutaman kerran jälkeen tosi JES! Yksinkertaisuudestaan huolimatta vm. on erittäin  tarpeellinen kikka -tuttu Mannen kontaktien uudelleenkoulutuksesta ja mainio apu vaikka näyttelytreeneihin, jossa näin koulutettu Wette todella pro! Nimen harkittu käyttö oli jo opettamatta meillä hallussa ja remmilenkitys/ seuraamisen kertaus yhtä juhlaa, samoin kuin putki! Koiria harrastamaton saattaa ihmetellä innostusta; pienestä koosta ja söpöstä ulkonäöstä huolimatta suhtaudun tähänkin tulokkaaseen kuin suursnautseriin ja oikeasti on huippukivaa peruskouluttaa nelijalkaista, vaikka kyseessä minullakin jo kahdeksas:)

2 kommenttia:

JenniL kirjoitti...

Mahtavaa, että pentureenit alkaneet sujua noin hienosti! Muistan Papun pentukurssilta, että ensimmäisellä kerralla se meinasi touhottaa kaikkea muuta, mutta kun tajusi, että minulla on nakkia ja sitä saa kun katsoo emäntää, se tapitti kaikki reenit edessäni istuen :) Kyllä käppänästä löytyy potentiaalia, kun vain löytyy oikea tapa palkita! Tuo namikipon käyttäminen näyttelyissä oli loistava idea! Alan käyttää sitä pennulla myös, erityisesti näyttelyissä. Papulla se on toiminut niin hyvänä innon nostattajana, että toivottavasti toimii myös pennulla.

Koneen vaihtamisen aikana hukkasin teidän blogin, mutta onneksi google pelaa :)

-jenni

tuk kirjoitti...

Kiva Jenni, että oot messissä ja päättelin, että kohta myös pentufiiliksissä:) Tämän tulokkaan kanssa aloitettiin yhteiselo vasta 13vkon iässä mutta no hätä niinkuin raporteista voi päätellä:)